Отворена остава възможността за разширяване на задължителната ваксинация срещу COVID-19 и

...
Отворена остава възможността за разширяване на задължителната ваксинация срещу COVID-19 и
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация за заведенията и полицията обмислят в Гърция |

Отворена остава опцията за разширение на наложителната имунизация срещу COVID-19 и в бранша на публичното хранене, както и в полицията и силите за сигурност, съобщи гръцкият различен министър на вътрешните работи Стелиос Пецас пред телевизия Скай.

Той съобщи, че наложителното имунизиране на избрани категории заети като медицинските чиновници и личния състав в домовете за грижа за възрастни хора в огромна степен е дала резултат.

" Що се отнася до други категории като публичното хранене, въпросът за наложителната имунизация остава отворен, само че значително предвид на настъпването на есента той ще бъде решен от пазара самичък по себе си. Преобладаващият % (от служителите) ще бъдат имунизирани, тъй като работодателите няма да желаят да рискуват джоба си, а заетите - работата си ", сподели Пецас.

Същевременно той означи, че голям проблем остават неимунизираните в полицията, което подкопава доверието в инспекциите й и провокира реакции измежду жителите.

По отношение на отричащите имунизациите Пецас сподели, че делът им е сред 12 и 14 на 100 и те няма да бъдат уверени, само че и няма да попречат на построяването на стена от имунитет в обществото. " Въпросът е да бъдат уверени колебаещите се ", съобщи той.

Според него актуалният ритъм на имунизация от към 30 хиляди дози на ден ще способства за доста по-голяма защитеност на обществото, когато застудее времето.

Що се отнася до нашумелите в последните дни информации в медиите за различният министър на вътрешните работи сподели, че първичните данни демонстрират, че няма необятна мрежа за подправяне. " Беше раздут един малък, изолиран случай, който се лимитира до здравния център " Паламас " (в Козани - б.ред.) и който няма разклонения.

" Около 6 милиона гърци са се ваксинирали, а в " Паламас " има 33 случая (на подправени сертификати), които са свързани с лицето, което е направило злоупотребата ", акцентира Пецас. /Петър Къдрев/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР